سفارش تبلیغ
صبا ویژن

زیر گنبد کبود

از: مریم فراهانی
یک روانشناس بالینی می‌گوید: زمینه خلاقیت در دختر بچه‌ها بیشتر از پسر بچه‌هاست!
این گفته بیش از آن که یک عبارت علمی باشد ، مایه‌های فی می‌نیستی را همراه خود دارد، به خصوص اگر بدانیم گوینده آن یک روانشناس خانم است که در نشستی با عنوان"" پرورش خلاقیت و خودباوری در دختران مقطع ابتدایی و پیش دبستانی"" این مطلب را بیان کرده است.

اما چه خلاقیبت را در میان دختران بیشتر بدانیم و چه کمتر، دختران و پسران چه به صورت ژنتیک و چه به صورت اکتسابی، دارای خصوصیاتی هستند که آگاهی از خصوصیات دخترانه نه تنها گاه برای پسران و والدین دختران، که حتی برای دختران هم کم است.

مثلا اینکه دختران چه نوع کتابهایی می‌خوانند؟ یا انگیزه انها از شرکت در مسابقات چیست ؟ یا رفتار کودکیشان نشانه چه نوع ساختاربندی ذهنی در بزرگسالی آنها است ؟ یا چرا انقدر دختران جوان اهل مشاجره هستند؟ یک دختر بچه وقتی بزرگ شد دارای چه خصوصیاتی می‌شود؟
//////////////////////////////////////////////////
به گفته دانشمندان دانشگاه""پن"" ? PENN?در ایالت پنسیلوانیا، دختران تمایل به بازی در گروههای کوچک و بیشتر علاقه به گفت و گو با هم دارند، و اگر غیر از این باشد باید درباره الگوی رفتاری آنهادر بزرگسالی، به حدس و گمان‌هایی رو آورد.

به گفته این پژوهشگران آیا می‌دانید، یک دختر ده ساله که بیشترین اوقات خود را به فعالیت‌هایی از نوع دخترانه و یا زنانه همچون خواندن کتاب، بافندگی، حرکات موزون، و یا بازی با عروسک‌ها صرف می‌کند، پیشرفت بهتری در یادگیری زبان خواهد داشت؟
در عین حال آیا می‌دانید دختری با همین خصوصیات رفتاری، دارای حساسیت‌های بیشتر احساسی در بزرگسالی و در عین حال اعتماد به نفس کمتری است؟
این دانشمندان می‌گویند دخترانی که زمان بیشتری را به ورزش ها، که به شکل سنتی متعلق به پسران تلقی شده، و فعالیت‌های پر جنب و جوش می‌پردازند، به یک‌باره بعد از دو سال بدون درنظر گرفتن علاقه و یا پیشرفتشان در ریاضی، تمایل زیادی به یادگیری ریاضیات نشان می‌دهند!
تمام ماجرا به بازی‌های بچه گانه ختم می‌شود؟
///////////////////////////////////////////
یک گروه از پژوهشگران انگلیسی دریافته‌اند که دخترانی که از خواندن افسانه‌های عاشقانه پریان مانند سیندرلا و دیو و دلبر لذت می‌برند بیشتر احتمال دارد در بزرگسالی مطیع و سلطه‌پذیر باشند.

این گروه دو نفره شامل ""سوزان دارکر و اسمیت"" دریافته‌اند بسیاری از قربانیان خشونت در ادبیات مشهور کودکان، الگوهای زنان تحت سلطه را به دختران نشان می‌دهند.

البته این دو معتقدند، نسل‌های جوانتر دختران که در معرض تلویزیون و دیگر رسانه‌های سرگرم‌کننده قرار دارند واکنش متفاوتی از خود نشان می‌دهند و کمتر از کسانی که فقط به ادبیات گرایش نشان می‌دهند سلطه پذیرند.

پسرانی که غیر از بازی بچه گانه به کتابهای دخترانه سری می‌زنند ///////////////////////////////////////////////////////////// همه ما میدانیم که پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد تفاوت در انتخاب مواد خواندنی ،بین پسرها و دخترها وجود دارد.

یکی از این پژوهش‌ها نشان می‌دهد که دخترها بیشتر داستانهای افسانه‌ای و خیالی را ترجیح می‌دهند، در حالی که پسرها بیشتر کتابهایی درباره حیوانات و با موضوع‌های علمی می‌خوانند.

کتاب ماه کودک و نوجوان در شماره هفتم خود، به نقل از ""گلندا.تی.

چایلدرس""به بررسی این موضوع پرداخته‌است، که ""تفاوت"" در نوع کتاب‌های انتخابی میان دختران و پسران از چه زمانی در دوران کودکی آغاز می‌شود.

او معتقد است بر اساس نظریه دوره"" کمون (نهفتگی)"" فروید، دخترها و پسرها در حدود هشت سالگی علایق شخصی شان را کنار می‌زنند و از الگوهای جنس خود پیروی می‌کنند.

بر اساس این نظریه، پسرهابیشتر کتاب‌هایی را انتخاب می‌کنند که جنبه خبری و اطلاعاتی دارند، تا قابلیتهای فطری خود را برای تسلط بر دنیای بیرونی به کار ببرند در حالی که دخترها به طور ذاتی به مطالعه آثار داستانی تمایل دارند تا بتوانند پیچیدگی‌های روابط انسانی را درک کنند.

محقق همچنین به این نکته مهم دست یافته که پسرهای کودکستانی و پایه اول ،نسبت به دخترها، پیچیدگی‌های بیشتری در انتخاب کتاب از خود نشان می‌دهند.

بر پایه این تحقیق، در بین پسرها، تمایل بیشتری به خواندن کتاب‌های داستانی (که انتخاب اول پسرهاست) وجود دارد، در حالی که تعداد دخترهایی که مایلند کتاب‌های غیر داستانی بخوانند (که‌انتخاب اول پسرهاست) کمتر است !
این یافته، خلاف اعتقاد رایج در بین اکثر مردم است که تصور می‌کنند دخترها کتابهای مورد علاقه پسرها را می‌خوانند،اما پسرها کتاب‌های مورد علاقه دخترها را نمی‌خوانند.

بر اساس نتیجه روشنی که بسیاری از پژوهش‌ها ،در این زمینه گرفته‌اند، پسرها و دخترها به انتخاب‌های متفاوتی در زمینه مطالعه تمایل دارند،اما دلیل این امر هنوز معلوم نشده است.

مسابقه برای کسب جایزه و یا رقابت با دیگران !
////////////////////////////////////////////
هر چند پسرها به کتابهای دختران سری می‌زنند اما هنوز نتوانسته اند به دنیای آنها راه یابند. یکی از این دنیاهای متفاوت دلیل شرکت در مسابقه است.

یک بررسی در مونترال که خبرگزاری آلمان آن را منتشر ساخته حاکی از این عدم دریافت دنیای دختران است ، چرا که زنان یا همان دختران اغلب گله‌مند هستند که مردان به طرز احمقانه‌ای اهل رقابت هستند.

محققان اکنون با انجام مطالعه‌ای به‌این نتیجه رسیده‌اند که این ادعا واقعیت دارد.

این بررسی نشان می‌دهد پسران فقط بخاطر خود مسابقه و بدون توجه به‌اینکه آیا جایزه‌ای برای آن درنظر گرفته شده است یا خیر، در رقابت‌ها شرکت می‌کنند، در حالیکه دختران وقت خود را برای رقابت کردن هدر نمی‌دهند، مگر آنکه جایزه تعیین شده ارزش شرکت در مسابقه را داشته باشد!
بنابراین دختران فقط در صورت وجود یک جایزه که ارزش شرکت داشته باشد در یک مسابقه شرکت می‌کنند و صرف رقابت برای شرکت در یک مسابقه برای آنها چنگی به دل نمی‌زند.

برخی تفاوت‌ها ذاتی است و همه می‌دانند
//////////////////////////////////////
لکنت زبان یکی از آن تفاوت‌های ذاتی بین دختران و پسران است که پسران بیشتر دچار آن هستند و محققان علت آن را یک نقص ساختاری در سمت چپ مغز می دانند که می‌تواند عامل بروز لکنت زبان دایمی در افراد باشد.

مارتین سامر، سرپرست گروهی از پژوهشگران آلمانی شامل متخصصان عصب شناسی و فیزیولوژی اعصاب در این‌باره می‌گوید: این بیماری می‌تواند بر اثر قطع ارتباط بین قسمتهای یک قشر از مغز که گفتار را کنترل می‌کند، بروز نماید.

پسران سه برابر دختران به لکنت زبان دچار می‌شوند.این اختلال در بین کودکان شایع است و ? ??تا ? ???درصد از کودکان در شروع تحصیل و مدرسه رفتن لکنت زبان پیدا می‌کنند. اما این اختلال تنها یک درصد افراد را بعد از بلوغ دچار می‌کند.

همه ایرادها از آن پسران نیست
///////////////////////////////
می‌دانستید این همه تلاش دختران برای کم کردن وزن - آن هم به اندازه‌ای که دختران طالب آن هستند - از طریق ورزش بیهوده یا کم هوده است.

چرا که ورزش به ساخت ماهیچه دختران کمک می‌کند
پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که تاثیر ورزش روی چربی‌های بدن وابسته به جنس است و دختران نمی‌توانند با ورزش وزن خود را کاهش دهند.

براساس این پژوهش که در نشریه ""?""Amercam gournal of clinical nutrition? به چاپ رسیده، ورزش برای سلامتی بدن مفید است، ولی حتما باعث کاهش وزن نمی‌شود.

این تحقیق که توسط دکتر ""? ""ULF Ekelund?از مرکز مشاوره تحقیقات پزشکی و اپیدمیولوژی در انگلیس انجام شده، دختران و پسران ? ???ساله را مورد مطالعه قرار داده‌است.

براین اساس، پسران نوجوان درمقایسه بادختران وزنی سنگین تر، قدی بلندتر و فعالیت بدنی بیشتری داشتند.

نتایج این تحقیق نشان داد، کاهش توده چربی بدن با افزایش فعالیت حرکتی و ورزش در پسران دیده شد، ولی در دختران افزایش فعالیت حرکتی الزاما با کاهش توده چربی بدن همراه نبود، اگرچه به طور طبیعی چربی بدن دختران از پسران بیشتر است.

براساس این گزارش، برای پیشگیری از چاقی و تنظیم وزن، کاهش میزان کالری دریافتی از ورزش شدید برای سوزندان غذای مصرف شده موثرتر است، این درحالی است که فعالیت حرکتی نمی‌تواند غذای مصرف شده را بطور کامل خنثی کند.

دو دنیای جدا بهتر است یا یک دنیای واحد؟
//////////////////////////////////////
تحقیقات دولتی در انگلیس نشان می‌دهد ایجاد کلاسهای درس جداگانه برای دختران و پسران به خوب درس خواندن دانش آموزان پسر کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، دختران در مدارس انگلیس همواره نمرات بهتری کسب می‌کنند. به همین خاطر وزارت آموزش این کشور طرح چهار ساله‌ای را در ? ???مدرسه اجرا کرده است تا فاصله بین دختران و پسران را بردارد.

پژوهشگران دانشگاه کمبریج دریافتند کلاسهای تک جنسیتی برای برخی درسها می‌تواند به تمرکز حواس بهتر دانش آموزان پسران و در نتیجه کسب نمرات بالاتر آنها کمک کند، علاوه برآنکه به نفع دختران نیز هست.

برخی پسران با زیاده‌روی در برخی رفتارها برای حفظ وجهه و نیز احساس خود ارزشی به هرکاری دست می‌زنند و در نتیجه در راه پیشرفت خود و سایرین مانع ایجاد می‌کنند.

مادران با دخترانشان جدل کنند که خوب است !
///////////////////////////////////////////
نتایج پژوهشهای جدید حاکی از آن است که بحث کردن با فرزندان بداخلاق، می‌تواند واقعا بر روی رابطه آنها تاثیرات مثبتی داشته باشد.

تحقیقی که توسط یک عضو دانشگاه کمبریج صورت گرفته، نشانگر آن است که نوجوانان معمولا ازبحث ومشاجره به عنوان یک وسیله ارتباطی استفاده می‌کنند.

اغلب، دعوا بر سر هیچ و پوچ آغاز می‌شود، اما بلافاصله به جایی می‌رسد که دختر می‌گوید: ""از تو متنفرم"" و مادر ناراحت و غمگین می‌شود.

اما دخترها اغلب از مشاجره برای به روز کردن اطلاعات مادرشان در مورد زندگی وکارهای روزمره و مسایلی که برایشان حایز اهمیت است استفاده می‌کنند و بعضی وقتها نیز این بحث و جدل باعث ادامه رابطه می‌شود.

پژوهشگران دریافتند که مادران و دختران نوجوانشان هر ? ??روز یک بار فقط ? ??دقیقه باهم ناسازگاری دارند ومادران نباید اصلا نگران باشند.

پدران با دخترانشان مهرورزی پیشه گیرند
///////////////////////////////////////
پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که کاهش احساس صمیمیت با پدر در نوجوانان باعث بروز علائم افسردگی در دختران و پسران در میانه نوجوانی می‌شود.

به گزارش پایگاه اینترنتی ""? ""medlineplus.com?تحقیقات آماری در کانادا نشان داد که نوجوانانی که در ? ???و ? ???سالگی ارتباطات صمیمی تر، تفاهم و مهربانی بیشتری را با پدرانشان تجربه می‌کنند در مقایسه با نوجوانانی که چنین رابطه‌ای را با پدرانشان ندارند کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

برپایه این تحقیق، دختران بیش از پسران به افسردگی مبتلا هستند به گونه‌ای که در سنین ? ???و ? ???سالگی شکایت دختران از اضطراب بیش از پسران است، و میزان خودکشی نیز در دختران ? ??/??درصد، و در پسران ? ?/??درصد می باشد، و در نهایت در سنین ? ???و ? ???سالگی علایم افسردگی در دختران در مقایسه با پسران بیشتر بروز می‌یابد.

هفت سال دیگر دنیای ایران تا حدود زیادی از آن دختران است
///////////////////////////////////////////////////////
آمار می‌گوید نسبت دختران و پسران جوان در ایران تا هفت سال دیگر معکوس می‌شود، و نسبت پسران آماده ازدواج در سال ? ، ???حدود دو میلیون تن بیش از دختران دختران آماده ازدواج خواهد بود.

این آمار طبق مقایسه شمار دختران و پسران آماده ازدواج سال ? ???تا ???? توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان ملی جوانان کشور به دست آمده است.

بر اساس این آمار در سال ? ???جمع مازاد دختران ? ???تا ? ???ساله نسبت به پسران، دو میلیون و ? ????هزار و ? ????نفر بوده است.

بر اساس این آمار در سال ? ???تعداد جمعیت دختران و پسران‌جوان‌به گونه‌ای تغییر خواهد کرد که در آن سال تعداد مازاد دختران، صفر و تعداد یک میلیون و ? ????هزار و ? ???نفر پسر نسبت به دختران بیشتر خواهند بود.

///////////////
با این همه، ظاهرا باید دنیای دختران را جدی تر گرفت؟



اصغر صمصامی ::: سه شنبه 86/11/16::: ساعت 8:7 عصر

>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 396


بازدید دیروز: 27


کل بازدید :133308
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>موسیقی وبلاگ<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<